dimarts, 7 de setembre del 2010

Un premi sense sentit

Avui la selecció espanyola de futbol s'ha endut el Premi Príncep d'Astúries. Segons el diari esportiu Marca, el jurat l'ha cregut mereixedora del premi perquè "la selección ha tenido la virtud de crear una técnica y un estilo de juego admirados mundialmente y que se presentan en muchos países como pauta a seguir". Si aquesta és la raó que ha empès Espanya fins al primer lloc, passant per damunt dels altres candidats, la meva pregunta és: per què el Barça no va rebre la mateixa distinció l'any en què va guanyar el triplet (Copa, Lliga i Champions)? Aquella temporada, per a la gent blaugrana, va ser inoblidable. L'arribada d'en Pep Guardiola a Can Barça va trencar la mala ratxa que el Barça arrossegava des de feia dues temporades. Gràcies a la filosofia del nou entrenador, el Barça va ser capaç de desplegar un estil de joc que, allà on anés a jugar, enamorava tots els espectadors, ja fossin culers o de l'equip rival. Finalment, gràcies a l'esforç, a la regularitat i a la tècnica van aconseguir el que mai cap equip ha pogut atènyer: les sis copes (Lliga, Copa, Champions, Supercopa d'Europa, Supercopa d'Espanya i Mundial de clubs). El Barça esdevingué el Barça de les sis copes.


La selecció espanyola actual compta amb vuit jugadors del primer equip del Barça: en Valdés, l'Iniesta, el Piqué, el Puyol, el Xavi, el Busquets, el Pedro i el Villa (incorporat al conjunt blaugrana aquest estiu). Al Mundial, la meitat dels onze jugadors que hi havia damunt del terreny de joc eren culers. El cervell de la "Roja" era, per excel·lència, en Xavi. Ell, juntament amb l'Iniesta i el Busquets, eren els encarregats de distribuir el joc del combinat espanyol. Pel que fa al mur defensiu, què faria Espanya sense l'experiència professional d'en Carles Puyol o sense l'esperit lluitador d'en Piqué? La seva tasca defensiva va ser molt positiva.


Vet aquí la reflexió. Si la "Vermella" ha guanyat aquest premi pel seu joc, no l'hauria d'haver merescut també el Barça? Malgrat la influència que pugui tenir en aquest text el fet que jo sigui culé, tenint en compte les estadístiques, el Barça es mereixia més aquest premi, ja que la seva gesta va ser més extraordinària pel fet que competia en tres competicions alhora. És difícil i dur mantenir el mateix ritme tota la temporada; més encara si tens el calendari carregat de partits. La "Vermella" només jugava en una competició, el Mundial, i, a sobre, amb vuit jugadors del planter blaugrana. A més a més, molts equips nacionals han obtingut la copa del Mundial o l'Eurocopa. En canvi, el Barça ha estat l'únic equip que aconseguit el sextet i el primer equip (català) de la lliga espanyola que s'ha endut el triplet.

1 comentari:

  1. En aquests premis només hi ha "politiqueo".
    Si li donen a la "vermella" els espanyols se sentiran nés orgullosos de la seva meravellosa selecció.

    Visca els merengons que animen la selecció espanyola!!! ( i després critiquen el joc del Barça).

    ResponElimina